Bellesteijn

42 appartementen

Voor de nieuwbouw van 28 sociale huurappartementen in combinatie met een zorginstantie bestaande uit 24 zorgappartementen, aan de professor Molenaarlaan te Wassenaar, heeft P. van der Niet B.V. zowel de werktuigbouwkundige-als de elektrotechnische installaties verzorgd.

Voor wat betreft de ventilatie/luchtbehandelingsinstallatie is er een gebalanceerd WTW ventilatiesysteem aangelegd die geconditioneerde ventilatielucht continu inblaast. Hierbij wordt de buitenlucht gefilterd, opgewarmd door het sorpsie-warmtewiel en zo nodig naverwarmd of gekoeld door de change-overbatterij die aangesloten is op de warmtepompinstallatie.

De inblaaslucht wordt via een kanalenstelsel naar de gewenste ruimte gevoerd en via kanaal-en inblaasroosters de ruimten ingeblazen. De retourlucht uit de ruimten wordt aangezogen door wand-en retourroosters en via een kanalenstelsel naar de luchtbehandelingskast gebracht, gefilterd en door het warmtewiel gevoerd. De warmte van de retourlucht wordt overgedragen aan de toevoerlucht.

Op deze manier wordt efficiënt gebruik gemaakt van al gegenereerde energie en onnodige verspilling tegengegaan.

Voor de collectieve verwarming is een omkeerbare lucht/water warmtepomp i.c.m. een CV-ketel met tussenkomst van een gescheiden verdeler/verzamelaar geplaatst.

Daarbij zijn de zorgkamers en woonkamers voorzien van vloerverwarming.

Voor P. van der Niet B.V. is een project als dit ook een mooie manier om door duurzame efficiënte toepassingen te mogen uitvoeren een steentje bij te dragen aan een milieubewuste toekomst.

INFO

Status:

Gerealiseerd

Datum:

31-08-2016

Aannemer:

Katwijkse Bouw Maatschappij | KBM

Disciplines:

E-Installaties

W-installaties

LOCATIE

©2021 P. van der Niet Katwijk B.V. Alle rechten voorbehouden.

©2021 P. van der Niet Katwijk B.V. Alle rechten voorbehouden.