Kanaalpark

129 appartementen

Kanaalpark is een kantoorgebied langs de Vliet aan de oostzijde van Leiden.

Na jarenlange leegstand van kantoorpanden wordt Het Kanaalpark als onderdeel van de nieuwe stadswijk Lammenschans nieuw leven ingeblazen en getransformeerd naar een gemengd, stedelijk woon- en werkgebied.

Nadat eerder al enkele kantoorpanden zijn verbouwd tot woongebouwen heeft het destijds leegstaande kantoorpand Kanaalpark 147 nu plaatsgemaakt voor een nieuw appartementencomplex met 88 huurwoningen.

Daarnaast is op de plek van het voormalige parkeerterrein op het perceel Kanaalpark 159 een tweede appartementengebouw gerealiseerd met nog eens 41 huurwoningen.

In totaal 129 appartementen waar P. van der Niet B.V. de opdracht voor de totale technische installaties heeft gekregen, deze duurzaam te installeren. Om dit te bewerkstelligen worden de appartementen uitgerust met een warmte terugwin installatie, vloerverwarming in het gehele appartement en worden er zonnepanelen op het dak van het complex aangebracht.

Leiden heeft de wens uitgesproken in de toekomst hun warmtenet uit te breiden, daarom hebben wij het advies gegeven een loos leidingsstelsel mee te nemen tijdens de bouw, om in de toekomst gemakkelijk de overstap te maken naar het warmtenet i.p.v. het gasnet.

INFO

Status:

Aangenomen

Datum:

08-05-2018

Aannemer:

de Lange van der Plas

Disciplines:

E-Installaties

W-installaties

LOCATIE

©2021 P. van der Niet Katwijk B.V. Alle rechten voorbehouden.

©2021 P. van der Niet Katwijk B.V. Alle rechten voorbehouden.