Verwarming & Koeling

Verwarming & Koeling

Een comfortabel thuis of een aangename werkplek begint met een uitgekiende verwarmingsinstallatie.

Naast de vertrouwde cv-ketel en boiler bieden wij energiezuinige en duurzame alternatieven aan zoals een zonneboiler of warmtepomp (zie Duurzame Installaties), bijvoorbeeld in combinatie met vloerverwarming.

Vloerverwarming

Vloerverwarming zorgt voor een aangenaam warme vloer en prettige warmte in je huis. Behalve dat het veel comfort brengt is vloerverwarming ook nog eens gezonder, milieuvriendelijk, veelzijdig, energiebesparend en eenvoudig te installeren en onderhouden.

Hoe werkt het?

Vloerverwarming is een soort stralingspaneelsysteem dat bestaat uit een complexe structuur van leidingen onder de vloer of vloerbedekking. Bij lage temperatuur verspreidt de warmte zich homogeen door middel van het water dat door de buizen stroomt.

Doordat vloerverwarming met lage temperaturen werkt (30 ° – 40 ° C in plaats van 70 ° – 80 ° C bij traditionele radiatoren) is het een milieuvriendelijke oplossing die perfect past bij duurzame energiesystemen zoals warmtepompen of thermische zonnepanelen. Mits het vloeroppervlak goed geïsoleerd is kun je met vloerverwarming dus ook aanzienlijk op je energierekening besparen!

Met de moderne technologie van tegenwoordig is vloerverwarming geschikt voor vele soorten vloeren.

Daarnaast is vloerverwarming vrij eenvoudig te installeren zonder negatieve invloed op de bestaande vloer. Met zijn gereduceerde hoogte van slechts 17 mm kan vloerverwarming ook onder een vorige vloer worden geïnstalleerd. Omdat het een structuur is die wordt gekenmerkt door een elementaire bewerking vraagt het weinig onderhoud.

Kortom; deze vorm van verwarming is absoluut de moeite van het overwegen waard!

©2024 P. van der Niet Katwijk B.V. Alle rechten voorbehouden.

©2024 P. van der Niet Katwijk B.V. Alle rechten voorbehouden.